Sök
  • tovedahlberg

På tur med Nor

Eftersom det här var Bris sista vecka på förskolan innan sommarlovet passade jag och Nor på att ta en liten skogstur i bärsjal.Jag vågar inte bära henne i sjal när Bris är med på promenad för rätt som det är krävs det att jag kan rusa efter Bris när hon, som den typiska fyraåring hon är, sätter av rätt ut i vägen eller kastar sig mot en främmande hund i ett försök att klappa den. Då är det lättare om Nor ligger i vagnen.


Vi gick över på andra sidan Mosjön där sjön och Västerdalälven bildar en naturskön landremsa mellan sig. Vattnet låg spegelblankt och daggen tung i gräset. Nor somnade så fort vi kom in i skogen. Vitsipporna hade så smått börjat ge plats åt liljekonvaljerna och de senaste dagarnas regnfall hade gjort allting grönt och frodigt.


När vi kom fram till bänken som jag och Bris brukar ha som utflyktsmål stannade jag till för att vila ryggen och dricka kaffet som jag packat med. Tänk hur mycket bättre allt smakar utomhus.


Skotten lyste gröna på granarna och luften doftade av försommarvärme. När jag druckit upp sista slurken kaffe plockade jag aningen mödosamt med mig en bukett liljekonvaljer. Att plocka blommor med en bebis på magen är en konst i sig.


När klockan började närma sig lunchtid vände vi stegen hemåt för att hinna värma på resterna från gårdagens middag innan det var dags att hämta Bris från förskolan igen.

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla